tinne cools spreekt op het bootcamp van fempreneurs

Tinne
Cools

Tinne Cools is vermogensadviseur en al 35 jaar professioneel actief in beleggingen. Ze leerde het vak bij KBC en startte in 1997 haar eigen, onafhankelijk kantoor met Europese vergunning. In 2016 richtte ze 4U2change business BV op om ondernemers te coachen wat betreft hun beleggingen en hen belangrijke tips en tricks aan te leren om de controle over hun zaak te behouden. 
Tinne is gereputeerd lesgever bij Syntra Bizz, en ontving in 2021 de internationale prijs ‘global win awards’ in de categorie Women trailblaizers – international banking en fincance’, waarvoor ze dit jaar opnieuw genomineerd is.  
Passie voor het vak en haar kennis delen is wat haar oprecht gelukkig maakt. En natuurlijk ook haar kinderen en kleinkinderen.

“You’re the boss: controleer je financiën en je commercialiteit! “
In veel bedrijven spelen de boekhouder en de bank de baas, in plaats van de ondernemer zelf. Als ondernemer hoef je geen financieel expert te zijn, maar je moet wel voldoende financieel inzicht hebben in je zaak. Ook is het belangrijk te weten hoe je externe financiering kan aantrekken zonder de controle over je eigen zaak te verliezen.  

In deze sessie gaat Tinne Cools in op de volgende vragen: 

  • Is je financieel plan realistisch?
  • Hoe onderhandel je met een bank over financiering van je zakelijke plannen?
  • Hoe bereid je een pitch voor om je financierders te overtuigen?
  • Wat zijn business angels en hoe kan je ze benaderen?
  • Hoe behoud je als ondernemer de controle over je eigen zaak?