Dewi
Van De Vyver  

Dewi Van De Vyver is oprichtster en voormalig CEO van FLow Pilots, ICT-vrouw van het jaar en één van de 50 meest inspirerende vrouwen in STEM in Europa. Ze is een gedreven keynote spreekster dat zich richt op topics als technologie, digitale transformatie, ethiek en leiderschap.   
Dewi Van De Vyver pleit voor ethiek, duurzaam ondernemen en meer diversiteit in TECH. Je kunt haar vinden in het panel van de podcast Tech45 en in de adviesgroep van de regering voor technologie binnen het onderwijs. 

“Vrouwen en ondernemerschap: hoe we de wereld rondom ons kunnen veranderen”
We beseffen het vaak niet genoeg omdat we erin zijn opgegroeid, maar de wereld rondom ons is gemaakt op maat van mannen. Van de ontwerpen van auto’s tot de grootte van mobiele telefoons, veel producten en systemen zijn ontworpen om te passen bij de behoeften van een man van 1m80 en 75 kg. Dit zorgt ervoor dat vrouwen zich voortdurend moeten aanpassen aan die wereld.

Vrouwelijk ondernemerschap, met name vrouwelijk tech-ondernemerschap, is de sleutel tot het veranderen van die situatie. In haar sessie wil Dewi vrouwelijke ondernemers tonen hoe zij technologie op een slimme manier kunnen inzetten binnen hun ondernemerschap om op die manier te streven naar een meer inclusieve en diverse wereld.

“Doe je ogen dicht en probeer heel even die wereld in te beelden, waar vrouwen al decennialang mee aan het roer zouden zitten, hoe anders het zou kunnen zijn. Ik toon je graag hoe we daar kunnen geraken.“